Новини

Хочу здивувати всіх – ніяких нафтопродуктів Курченка не було – це міф і вигадка: адвокат Федур у справі Пашинського

Адвокат Андрій Федур у справі Сергія Пашинського зазначив, що Феміда не чує тих правових аргументів, які наводить сторона захисту.

Про це він заявив у етері телеканалу “Еспресо”.

“Щоразу, коли Україна перебуває напередодні важливих внутрішніх політичних процесів, то завжди з’являється кримінальне впровадження щодо Пашинського. Це ганебна історія переслідування Пашинського лише за то, що він Пашинський. Вони нічого кращого не знайшли, як усунути його й прибрати якомога далі. Розуміємо, що Пашинський буде заарештований і перебуватиме в слідчому ізоляторі. Тому, що в цій справі Феміда буде глухою, вона не буде чути тих правових аргументів, які наводить сторона захисту”, – наголосив Федур.

За словами адвоката, Сергій Пашинський займався тим, щоб російські нафтопродукти були передані на потреби Міністерства оборони України.

“Мова йде про події 2014-2015 років, що нібито Пашинський організував викрадення нафтопродуктів Курченка. Хочу здивувати всіх – ніяких нафтопродуктів Курченка не було – це міф і вигадка! Це власність Роснафти, яка забезпечує постачання всіх нафтопродуктів до ЗС РФ, ось де корінь зла. У справі немає потерпілого тому, що ніхто не визнає Роснафту потерпілою. Тому вигадуються різні конструкції, що ця нафта була крадена. Але Пашинський займався зовсім іншими питаннями. Пашинський займався тим, щоб такі нафтопродукти були передані на потреби Міністерства оборони України”, – зауважив Федур.

Нагадаємо, 12 лютого 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 6 учасникам злочинної організації, які заволоділи нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія», який входив до злочинної організації, очолюваної колишнім Президентом України.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *