Новини

У Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого обговорили стан і перспективи адвокатури

Матеріали доповідей учасників V Міжнародної науково-практичної конференції «Адвокатура України: сучасний стан та перспективи розвитку», яка проходила в Харкові, підготував і оприлюднив її організатор – Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого.

Електронне видання містить тези доповідей українських і зарубіжних науковців і практиків, у тому числі, суддів, адвокатів, політиків, які брали участь у заході.

Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

Нагадаємо, тоді голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова у вітальному слові попередила про спроби запровадити (зокрема і на законодавчому рівні) певні механізми, що перешкоджають повноцінному і ефективному захисту прав людини. При цьому голова підкомітету з питань організації та діяльності адвокатури Комітету ВР з питань правової політики Володимир Ватрас висловив переконання, що держава не має права втручатися в діяльність незалежної самоврядної організації, а навпаки повинна допомагати їй у посиленні гарантій адвокатської діяльності.

Науковцям, викладачам, практичним працівниками, студентам, а також широкому колу читачів, які цікавляться проблематикою організації та практичними аспектами діяльності інституту адвокатури, може бути корисним ознайомлення з матеріалами першої секції конференції.

Так, зокрема, професорка кафедри нотаріального, виконавчого процесу та адвокатури, прокуратури, судоустрою Навчально-наукового інституту права Київського національного університету ім. Т.Шевченка  Марина Стефанчук проаналізувала реальність проблеми зловживання процесуальними правами та оцінила доцільність запровадження відповідальності адвокатів. На дотриманні Правил адвокатської етики, як гарантії надання якісної правничої допомоги, наголосила голова Ради адвокатів Харківської області Вікторія Гайворонська. Голова Комітету НААУ з питань верховенства права Марина Ставнійчук дослідила конституційність вирішення проблеми декларування членів органів адвокатського самоврядування. Про традиції та сучасні стандарти реалізації свободи вибору адвокатам справ розповіла завідувачка кафедри організації судових, правоохоронних органів та адвокатури НУ «Одеська юридична академія» Нана Бакаянова. Практичні аспекти взаємодії адвокатури та держави у сфері надання безоплатної правничої допомоги окреслила голова Комітету НААУ з питань БПД, член РАУ Оксана Каденко.

V Міжнародна науково-практична конференція «Адвокатура України: сучасний стан та перспективи розвитку» проводилася на базі факультету адвокатури та кафедри цивільної юстиції та адвокатури НЮУ разом з Національною асоціацією адвокатів України, радою адвокатів Харківської області, Німецько-українським об’єднанням юристів та іншими партнерами. Матеріали доповідей учасників рекомендовані до поширення самим організатором конференції.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *