Новини

Малюська заявив про зловживання процесуальними правами адвокатами: планує розробити кілька ініціатив

На думку міністра юстиції України Дениса Малюськи кримінальний процес розбалансований, і що адвокати вживають своїми процесуальними правами.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

“Ми плануємо розробити та зареєструвати ще кілька ініціатив, які торкнуться більш широкого кола питань кримінального процесу. На нашу думку, такий процес розбалансований:

на етапі досудового розслідування баланс можливостей явно на стороні органу розслідування: надмірні та необгрунтовані обшуки, арешти, виїмки, підозри та знищення репутації прес-релізами аж просять якихось додаткових інструментів для захистуна етапі судового розгляду сторона захисту елементарно може затягнути справу на вічність та відволікти неймовірну кількість ресурсів судової системи зловживанням своїми процесуальними правами.

“Як результат: усі втратили інтерес до ключового – вироку суду. Суспільство вимагає, щоб «негідник сів у тюрму одразу», правоохоронці розуміють що до вироку не дістануться і демонструють миттєвий ефект, публіка аплодує або кричить «фе» в залежності від симпатії/антипатії до підозрюваного”, – зазначає Малюська.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *