Новини

До правозахисника Максима Буткевича в колонії суворого режиму №2 на окупованій Луганщині допустили адвоката

Військовослужбовця, правозахисника і журналіста Максима Буткевича в колонії суворого режиму №2 на окупованій Луганщині відвідав адвокат.

Про це повідомляє BBC News Україна.

За словами адвоката, зараз у Буткевича «все більш-менш нормально, наскільки це може бути нормально у такій ситуації». Зокрема, йому дозволили листування, але лише на росії, що раніше було під забороною.

Як розповів Буткевич адвокату, він поки не отримав передачі, яку Україна за домовленістю з російською стороною відправила українським військовополоненим напередодні новорічних свят. Він також усе ще не отримав листа від батьків. Російська сторона передачі взяла, але так і не підтвердила, що віддала полоненим.

«У колонії Максиму дозволили користуватися бібліотекою, що раніше теж було під забороною. Він сказав адвокату, що там хороший колектив. Я не сумніваюся, що у своїх колоніях росіяни зараз тримають багато хороших людей. Всі інші напевно десь воюють в Україні», — прокоментувала мати ув’язненого Євгенія Буткевич.

У своїй публікації ВВС зазначає, що востаннє ув’язненого на росії сина батьки бачили на фото в серпні 2023 року, коли відбулося засідання апеляційного суду на москві. Максим був на відеозв’язку з Луганського СІЗО. До війни чоловік важив близько 105 кг. На літніх фото з СІЗО він схуд на кілька десятків кілограмів.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *