Новини

Адвокат Андрій Вишневський отримав “ні” від всіх членів Конкурсної комісії з відбору на посаду Голови НАЗК

Конкурсна комісія з відбору на посаду Голови НАЗК сьогодні оголосила переможцем конкурсу Віктора Павлущика. За його кандидатуру проголосували всі шість членів комісії.

Однак, показовою є кандидатура адвоката Андрія Вишневського, який отримав негативні голоси від всіх, без виключення, членів Комісії.

9 лютого 2024 року членкиня комісії Наталія Оніщук, під час співбесіди з доброчесності, запитала про розбіжності, які були відображені у щорічний декларації та декларації кандидата за 2016 рік. Вишневський пояснив допущення такої помилки тим, що оскільки це була його перша декларація, він не зорієнтувався у своїх витратах, і свого часу вказував це у поясненнях.

На питання, чому його професійний шлях супроводжують конфліктні ситуації, і чому він був звільнений зі Служби державних службовців, з посади заступника міністра юстиції Петренка, а також з посади заступника керівника Національного агентства з запобігання корупції, Вишневський відповів, що не є конфліктною особистістю, а причинами є етичні дилеми та його цінності. А з Олександром Новіковим, колишнім головою НАЗК, він досі судиться, оскільки вважає, що його було звільнено незаконно і з особистих мотивів.

Також, Андрій Вишневський розповів про деталі кримінального провадження, яке було відкрито за його діяльність на посаді заступника Начальника Головного управління державної служби України.

24 лютого 2024 року під час засідання Конкурсної комісії з відбору на посаду Голови НАЗК Андрій Вишневський пояснював про свої плани та бачення керуванням антикорупційним органом у разі його обрання на посаду Голови НАЗК.

Однак, вже 25 лютого 2024 року під час засідання Комісія проголосувала у повному складі проти кандидатури Андрія Вишневського.

Скріншот результатів голосування під час трансляції оголошення результатів Комісією

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *