Новини

Я публікував, публікую і публікуватиму інформацію про порушення прав громадян, і мене не можуть притягнути до відповідальності як адвоката: Еміль Курбедінов прокоментував затримання

Адвокат Еміль Курбедінов прокоментував затримання співробітниками російського Центру протидії екстремізму в Сімферополі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Курбедінов розповів, що був присутній на слідчих заходах у будівлі ФСБ. На виході з будівлі співробітники «Центру Е» затримали адвоката і доставили у відділок поліції. Пізніше його відпустили, склавши на нього протокол за статтею 13.15 КоАП рф (частина 9) – «зловживання свободою масової інформації».

«У відділенні поліції мені пояснили, що стосовно мене порушено адміністративну справу, нібито я поширював фейкові новини про соціально значущу інформацію, що спричинило загрозу безпеці громадянам», – розповів Курбедінов.

Адвокат назвав ці звинувачення «нісенітницею». «Я публікував, публікую і публікуватиму інформацію про порушення прав громадян, і мене не можуть притягнути до відповідальності як адвоката, оскільки ця інформація є абсолютно достовірною, інакше я б її не розміщував», – наголосив Курбедінов.

Після складання протоколу адвоката відпустили. Курбедінов пояснив, що оскільки ця справа не передбачає адмінарешт, він чекатиме на передачу матеріалів до мирового суду.

Своє затримання Курбедінов назвав «черговою спробою тиску російських спецслужб на адвокатів у Криму». «Я чудово знаю, за що на помсту проти мене було порушено цю справу», – пояснив адвокат, пообіцявши розкрити деталі пізніше.

За даними українського видання «Ґрати», 23 січня поліцейські Центру Е отримали повідомлення від Е.Р. Бєлялової про пост Курбедінова і за два дні організували перевірку. Ймовірно, зазначають журналісти, йдеться про Еміне Рефатівну Бєлялову – керівницю євпаторійського відділення руху «Волонтери перемоги».

Курбедінов – адвокат-правозахисник. Він захищає кримських татар, яких російська влада почала переслідувати після анексії півострова. Юрист також намагається привернути увагу до порушень прав людини у Криму.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *