Новини

Адвокат Чекман повідомив, що в поліцію подано заяву на єпископа Бориспільського Авраамія Лотиша

Юристи УПЦ МП написали заяву в поліцію на єпископа Православної церкви України Авраамія Лотиша за розпалювання ним міжрелігійної ворожнечі.

Про це у своєму Telegram-каналі написав адвокат Микита Чекман.

Зокрема, за словами адвоката, Лотиш звинуватив усіх насельників монастиря в «колабораціонізмі та співпраці з країною-агресором», «публічно поширив матеріали із явно неправдивими вигадками та пропагандою релігійної винятковості та нетерпимості».

Єпіскоп ПЦУ Авраамій Лотиш

«Начебто вони допомагають армії, допомагають українцям. То допомагають, то вбивають. Зокрема, виявлення серед них нових і нових колаборантів, які співпрацюють із агресором. <…> Ніхто нічого не забирає. Святиня повертається українцям до свого дому. Тут не зустрічатимуть визволителів, як це мало бути. Тут зустрічатимуть українських героїв», – говорив Лотиш в інтерв’ю «УП».

«З метою розпалювання релігійної ворожнечі щодо УПЦ, Лотиш М.М. навмисне вживає лексеми: «нових та нових колаборантів, які співпрацюють із агресором», «так званих визволителів», тобто пов’язуючи УПЦ із діяльністю країни-агресора, що у свою чергу є пропагандою нетерпимості до УПЦ», – додав о. Микита Чекман.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *