Новини

За такою легендою можна весь бізнес кваліфікувати як злочинні організації: адвокат Пошиванюк про справу Мазепи

Засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, який прямував на форум у Давосі, був затриманий слідчими Держаного бюро розслідувань на КПП Медика-Шегині. Вчора Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливість внесення застави у майже 350 млн грн.

Про це пише NV.UA.

«Ігоря Мазепу затримали по кримінальній справі, стосовно виділення земельних ділянок, загальною площею 2,4 га, які начебто були виділені з порушенням законодавства. Зауважуємо, що затримали власника котеджного містечка, а не когось з держслужбовців, який нібито виділяв землю не за законом», — підкреслили у Concord Capital.

Адвокатом у цій справі, який захищає інтереси та права Ігоря Мазепи Тарас Пошиванюк розповів про дії слідчих під час затримання та перспективи цієї справи.

“У підозрі, яка була вручена Мазепі, інкримінують створення злочинної організації, тобто Мазепа у нас як інвестор є фактично злодій у законі, бо це стаття, яка характерна для злодіїв у законі в цілому. Йому інкримінують легалізацію коштів злочинним шляхом. Нібито ця земля, ці сім мільйонів, які були отримані чи за які було придбано земельну ділянку, то потім пішли на легалізацію. Просто конструкція, яка навіть у юридичному розумінні не складається в даному випадку”, – коментує адвокат.

Також захисник додав, що незаконні обшуки проводились і у родичів та близьких Ігоря Мазепи.

“У брата вдома, це все проводилося без ухвали слідчого судді, тобто судовий контроль не здійснювався, а на підставі постанови слідчого. Мотивували це тим, що такі слідчі дії є невідкладними, хоча кримінальному провадженню будемо скоро святкувати десятиріччя”, – зазначив Пошиванюк.

Адвокат додав, що ця справа не має юридичної логіки, і що за такою легендою можна весь бізнес кваліфікувати як злочинні організації.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *