Новини

Адвокат Данилов фіксує воєнні злочини російських військових над населенням Херсонщини і випадки сексуального насилля

Фіксацією воєнних злочинів, скоєних російськими військовими на Херсонщині, займається адвокат Олександр Данилов.

Про це він розповів Новинам Приазов’я

«Те, що відбувалося в другій половині 2023 року, там тенденція та сама, а кількість інформації менша. Це було насильницьке зникнення людини з відповідним можливим катуванням, можливими нелюдськими поводженнями, тілесними ушкодженнями, що само по собі теж має окремі статті відповідальності й злочину», – наголошує адвокат.

За його словами, затриманих окупантами українців переважно утримують у малих приміщеннях, без доступу до зовнішнього освітлення, можливості прогулянок, медичної допомоги та системи харчування.

 «У нас є люди, які розповідали, що їх тижнями не годували або видавали по шматочку пліснявого хліба і чаю якогось. У нас є випадки, коли люди тривалий час не отримували питної води. Доходило до того, що люди просто вимушені були ухвалювати радикальні рішення для того, щоб якось забезпечити себе водою – вживали результати своєї життєдіяльності. Саме по собі це вже жахливо. Люди перебувають без світла, без належної медичної допомоги для тих, хто був травмованим під час затримання», – розповів Данилов.

Адвокат зазначає, що російські військові використовують різні методи знущання з цивільного населення. Рівень тортур, за його словами, залежить від того, за що саме людину затримали.

«У нас одна людина розповідає про катування струмом, яке застосовується на мочках вух, а потім його зривають з вуха разом з залишками шкіри, м’язів. У людей починається гнильний процес, вуха запалюються, тому що ці рани ніхто не промиває, ніхто ж не лікує. Є такі люди, які через це втратили слух», – зазначив Данилов.

Адвокат також розповів, що у рамках роботи з воєнними злочинами російських військових над мирним українським населенням фіксуються і випадки сексуального насилля.

«Це насправді найбільше ламає чоловіків психологічно та і жінок, зрозуміло. Просто я, чому кажу чоловіків, тому що ми зафіксували факти самогубств після цих катувань. Після того, як людина вже звільнилась, її відпустили, обміняли, ще щось, і вона наклала на себе руки», – розповів Данилов.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *