Новини

Прокурор прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді Кропивницького апеляційного суду Гончара

16 січня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді Кропивницького апеляційного суду, якого у жовтні минулого року було викрито на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Як вже повідомлялось, у межах досудового розслідування встановлено, що суддя за пособництва іншої особи висловив прохання надати та одержав через посередника неправомірну вигоду у розмірі 10,5 тис. дол. США за призначення за результатами апеляційного розгляду справи покарання особі, яка спричинила ДТП зі смертельними наслідками, що не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Зважаючи на те, що колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі, більшу частину коштів особи повернули. Під час проведення слідчих дій, правоохоронці за місцем проживання посередника виявили частину незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 дол. США.

Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Викриття осіб здійснювалось за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ спільно з УСБУ в Кіровоградській області УСБУ та ДСР в Кіровоградській області Нацполіції.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя 6 листопада минулого року вирішила відсторонити суддю Кропивницького апеляційного суду Гончара Володимира Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *