Новини

СБУ у Львові затримали адвоката Богдану Москву та її зятя, колишнього прокурора Ростислава Ільницького

Прокуратура та Служба безпеки України задокументували факт вимагання та одержання адвокатом Богданою Москвою, яка є тещою колишнього прокурора Ростислава Ільницького, неправомірної вигоди в розмірі 3500 доларів США за вплив на прийняття рішення службовими особами ряду ТЦК та СП Львівської області щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов’язаними, а також надання одному з них відстрочки від призову за мобілізацією.

Про це повідомляє УП.

Адвоката затримали після одержання грошових коштів в сумі 3500 доларів США.

Під час обшуку на горищі будинку затриманої правоохоронці виявили та затримали розшукувану особу, а саме – Ільницького Ростислава Васильовича.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, встановлюються інші можливі співучасники злочину, за результатами проведення яких буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру.

Варто зазначити, що Богдана Москва є родичкою колишньої дружини колишнього очільника ДБР Романа Труби, а її дочка Роксолана влаштувалася на роботу в Державне бюро розслідувань у 2016 році, За час роботи у відомстві Роксолана Москва придбала собі новий Audi Q8, ціна якого в салоні — понад 2,3 млн грн – близько 85 тис. доларів за тодішнім курсом.

Нагадаємо, адвокат Богдана Москва стала скандально відомою після розкішного весілля її доньки, колишньої працівниці ДБР Роксолани Москви з колишнім прокурором Ільницьким 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святкуванні було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. 20 жовтня колишньому прокурору Ростиславу Ільницькому вручили повістку в Личаківсько-Залізничному ОР ТЦК та СП. Після цього він почав уникати мобілізації.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *