Новини

Німецький союз адвокатів збирає гроші на підтримку адвокатів Олексія Навального

Німецький союз адвокатів розкритикував переслідування в Росії колег, які захищали Олексія Навального, і закликала пожертвувати кошти на їх підтримку.

Про це повідомляє DW.

Німецький союз адвокатів – DAV – оголосив збір пожертвувань на підтримку захисників опозиційного політика Олексія Навального, які переслідуються на росії.

“Через затримання та політичні переслідування наші колеги більше не можуть займатися професійною діяльністю та забезпечувати свої сім’ї. Це неприйнятна ситуація, проти якої Німецький союз адвокатів рішуче протестує”, – йдеться у заяві, опублікованій у понеділок, 18 березня.

Нагадується, що 15 лютого 2024 року Басманний районний суд москви заочно заарештував двох адвокатів, що захищали Навального, – Ольгу Михайлову та Олександра Федулова. Їх звинуватили в “участі в екстремістській спільноті”, якою так звана влада росії вважає заснований опозиціонером Фонд боротьби з корупцією. мвс рф на початку лютого оголосило Михайлову та Федулова у розшук.

У жовтні 2023 року за тими самими звинуваченнями було заарештовано трьох інших адвокатів Навального – Вадим Кобзєв, Ігор Сергунін та Олексій Ліпцер. За статтею про “участь в екстремістському співтоваристві” їм може загрожувати від двох до шести років позбавлення волі.

“Єдина мета цих ордерів на арешт та затримання, очевидно, полягає в тому, щоб перешкодити цим адвокатам займатися професійною діяльністю”, – наголошується у заяві DAV.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *