Новини

ДБР відкрило два провадження за фактом ймовірної підробки документів та ухилення від військової служби Шабуніним

Державне бюро розслідувань зареєструвало за рішенням суду два кримінальних провадження за фактом ймовірної підробки документів та ухилення від військової служби головою “Центру протидії корупції” Віталієм Шабуніним.

Про це заявив військовослужбовець та журналіст Володимир Бойко на сторінці в соціальній мережі.

Відповідно до витягів з Єдиного реєстру досудових розслідувань, які журналіста долучив до свого допису, в грудні 2023 року ДБР зареєструвало два кримінальних провадження: за ч.4 ст. 409 КК України за фактом ухилення солдатом Шабуніним від військової служби та за ч.1 ст. 358 КК України за фактом можливого виготовлення Шабуніним фальшивих документів, на підставі яких він був відряджений до НАЗК.

Як зазначає Бойко, друга справа пов’язана з тим, що Шабунін надав у військову частину, де він на той час рахувався на службі, кілька листів за підписами керівництва НАЗК щодо прохання командира відрядити до них солдата Шабуніна. Однак згодом стало відомо, що ніяких листів керівництво НАЗК ніколи не направляло.

“Я думаю, що керівництво НАЗК бреше і ці листи справжні. Втім, це ніяк не впливає на кваліфікацію дій командира військової частини, який, незаконно відрядивши солдата Шабуніна до НАЗК, виплачував йому щомісяця 53 тис. грн. – 23 тис. грн. грошового забезпечення та 30 тис. грн. додаткової винагороди за, начебто, виконання бойових завдань. Ці завдання, наскільки я розумію, полягали в тому, що солдат Шабунін виносив порожні пляшки з кабінету Ситника”, – коментує Бойко.

Примітно, що заявленим потерпілим в обох кримінальних провадженнях є голова Громадської організації “Громадська рада доброчесності” Кравець Р.Ю.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *