Новини

Національна асоціація адвокатів України створила Комітет з питань цифровізації адвокатури та призначила головою Андрія Приходька

При Національній асоціації адвокатів України створено постійно діючий колегіальний дорадчий орган – Комітет з питань цифровізації адвокатури. Його керівником призначено адвоката, доктора юридичних наук Андрія Приходька.

Відповідне розпорядження від 06.03.2024 № 46 підписала голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

Новостворений комітет працюватиме за двома напрямами – цифровізація органів адвокатського самоврядування та сприяння загальній діджиталізації адвокатської професії. По-перше, планується впроваджувати рішення щодо системи електронного документообігу, управління членством, комунікаційної та проектної діяльності. По-друге, комітет фокусуватиметься на моніторингу, аналізі та популяризації цифрових інструментів для адвокатів.

Саме тому завданнями Комітету визначені:

оптимізація баз даних і систем управління, зокрема для ведення обліку та документобігу;інтеграція сервісів з ЄРАУ;моніторинг та аналіз цифрових інструментів;розробка та підтримка онлайн-реєстру цифрових сервісів для адвокатів;створення системи рейтингів та відгуків цифрових ресурсів;проведення форумів та конференцій;розробка та впровадження цифрових рішень для автоматизації процесів НААУ;організація навчальних програм з цифрової грамотності для адвокатів;співпраця з ІТ-компаніями та розробниками для створення спеціалізованих рішень для адвокатів;аналіз можливостей впровадження штучного інтелекту та інших новітніх технологій в адвокатській діяльності;інтеграція співтовариства адвокатів до відомих інформаційно-технологічних платформ.

«Цифрові трансформації стали нормою для більшості галузей, – зауважив А.Приходько. – Ми вже на порозі технологічних змін в адвокатурі і комітет докладе максимум зусиль, аби використати наявні сьогодні діджитал-інструменти з максимальною користю для професії».

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *