Новини

Суд у Вашингтоні визнав винним одного з учасників заворушень у Капітолії за всіма статтями обвинувачення, дві з них – кримінальні

Суд у Вашингтоні 1 березня визнав винним одного з учасників заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року/

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Федеральний суддя визнав уродженця Кентуккі Майкла Спаркса винним за всіма шістьма статтями обвинувачення, дві з них – кримінальні. Обвинувачений не надавав свідчень під час судових слухань. Суддя Тімоті Келлі має озвучити його покарання 9 липня.

Під час судового розгляду стало відомо, що Спаркс потрапив до будівлі Капітолію через розбите вікно після того, як інший учасник заворушень вибив скло щитом, відібраним у поліції.

За словами представниці обвинувачення Емілі Аллен, Спаркс був «вістрям спису» і увірвався до будівлі менше ніж за хвилину після того, як сенатори евакуювалися із зали засідань, щоб уникнути натовпу.

Захисник обвинуваченого Скотт Вендельсдорф визнав, що Спаркс винен за чотирма статтями про проступки, в тому числі в незаконному проникненні та хуліганстві. Водночас він закликав суддів зняти з нього більш серйозні обвинувачення в громадських заворушеннях та перешкоджанні офіційному процесу.

Вендельсдорф звинуватив прокурорів у спробах несправедливо звинуватити Спаркса в насильстві та руйнуванні, вчинених іншими бунтівниками. Адвокат стверджував, що його клієнт негайно залишив Капітолій, коли зрозумів, що віцепрезидент Майк Пенс не піддасться тиску з боку тодішнього президента Дональда Трампа щодо скасування перемоги Джо Байдена на виборах.

Натомість Аллен стверджувала: Спаркс знав, що порушує закон, але не висловлював жалю через це. На наступний день після заворушень він написав своїй матері, що «піде знову, якщо буде можливість».

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *