Новини

У НААУ презентували методичні рекомендації “Робота адвоката з трудовими договорами: від укладення до розірвання”

Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Найбільш поширеною формою реалізації цього права є трудовий договір – угода між працівником і роботодавцем.

У НААУ презентували методичні рекомендації «Робота адвоката з трудовими договорами: від укладення до розірвання». Авторами видання виступили представники Комітету НААУ з питань трудового права Вікторія Поліщук, Катерина Цвєткова, Ганна Лисенко, Дмитро Навроцький, Тетяна Матова, Максим Панченко, Алла Андрушко та Наталія Матвійчук.

Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

У посібнику розглядаються види трудових договорів, особливості укладання договору в умовах спрощеного режиму правового регулювання.

Окремий розділ присвячений строковим трудовим договорам. Зокрема, аналізуються основні порушення під час їх виконання, аспекти припинення з окремими категоріями працівників, а також судова практика.

Також досліджуються контракт як особливий вид трудового договору, договори з нефіксованим робочим часом, а також нюанси у документальному оформленні надомної та дистанційної роботи.

Крім цього надаються практичні поради щодо укладення та оформлення трудових договорів (контрактів) з іноземцями, неповнолітніми працівниками та сумісниками.

Автори видання окремо зупинилися на проблемних аспектах укладення трудових договорів в умовах воєнного стану.

Методичні рекомендації будуть корисними для широкого кола професійних спільнот, юридичних осіб публічного і приватного права.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *