Новини

На Житомирщині рівненському адвокату Корнійчуку намагались повідомити про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК

На Житомирщині адвокату із Рівного оголосили про підозру за незаконне заволодіння на території Малинської громади Коростенського району земельними ділянками на площі 315 гектарів загальною вартістю 12 мільйонів гривень.

Про це розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша, повідомляє Суспільне.

За її словами, за даними слідства, для того, аби заволодіти землею, а відтак збагатитися, підозрюваний розробив шахрайську схему, підробивши підписи законних власників, у тому числі навіть і тих людей, які померли.

“Зокрема, адвокат придбав корпоративні права одного із приватних підприємств регіону та, ставши одноосібним власником підприємства, призначив себе директором. Згодом, отримавши розпорядчі повноваження, у 2021 році виготовив та підписав від імені колишнього директора підприємства більше 100 договорів оренди земельних ділянок на площі 315 гектарів терміном на 45 років. Дату нібито укладених угод адвокат проставив 2004-2017 роками, підробивши підписи законних власників земельних ділянок. Деякі із них на той момент уже померли”, — сказала Тетяна Гоша.

На підставі підроблених документів адвокат із Рівного провів державну реєстрацію договорів та незаконно зареєстрував за товариством право оренди землі. У подальшому легалізував свої дії, передавши земельні ділянки в суборенду іншому товариству для отримання із них прибутку. Загальна вартість земельних ділянок, які незаконно привласнив підозрюваний, склала понад 12 мільйонів гривень.

Підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, підробці документів, зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України адвокату оголосили прокурори Коростенської окружної прокуратури.

Наразі у суді вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави на суму 1 мільйон гривень, а також арешту його автомобіля, приватного будинку та корпоративних прав підприємства.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *