Новини

Заступнику голови Запорізької облради повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК

20 лютого 2024 року правоохоронцями повідомлено про підозру заступнику голови Запорізької обласної ради, який також є депутатом вказаної облради та депутату вказаної ради, яких викрили напередодні на наданні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Загальна сума, яка була задокументована правоохоронцями, сягає понад 650 тис. грн.

Також за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру й помічнику заступника голови Запорізької облади.

На сьогодні дії осіб кваліфіковані:

заступника голови Запорізької облради – ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України;його помічника – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України;депутата вказаної облради – ч. 4 ст. 369 КК України

У межах досудового розслідування встановлено, що заступник голови Запорізької облради як організатор вчинення злочинів, взяв на себе загальне керівництво, розробку та корегування детального плану діяльності, а також розподілення ролей та налагодження комунікації. Крім того, особа використовувала свої особисті зв’язки, в тому числі і в правоохоронних органах. Депутат Запорізької обласної ради відповідно до розподілу ролей виступав виконавцем злочинів, а помічник – залучений як співучасник.

Упродовж липня 2023 року – лютого 2024 року слідством задокументовано 4 епізоди протиправної діяльності указаних осіб, а саме 4 передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тис. грн одному з директорів медичного закладу охорони здоров’я за сприяння в перемозі наперед визначених суб’єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ, зокрема за відкриття банківського рахунку та розміщення на ньому грошових коштів у визначеному банку.

Осіб було викрито «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини грошових коштів. Досудове розслідування триває.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *