Новини

У Сімферополі затримали адвоката Еміля Курбедінова біля будівлі ФСБ, де він брав участь у слідчих діях

У Сімферополі 15 лютого співробітники “Центру з протидії екстремізму” затримали адвоката Еміля Курбедінова біля будівлі ФСБ. Він захищає багатьох кримських татар у політично вмотивованих справах.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат виходив із будівлі окупаційного слідчого управління МВС, яке в безпосередній близькості біля УФСБ, де він брав участь у слідчих діях у справі Еміне Зекер’яєвої.

Курбедінова затримали за коментар у Telegram, написаний 14 липня 2023 року. Окупанти стверджують, що таким коментарем адвокат нібито свідомо поширив недостовірну, суспільноважливу інформацію. Йдеться про допис на каналі “КЭМска волость”, в якого 116 підписників.

У повідомленні адвокат пояснив студентам, які мають право на відстрочку від армії, як не потрапити до лав ЗС РФ, якщо прийшла повістка.

“Ті, хто навчається, які мають відстрочку від призову, надсилають повістки до військкомату на комісію, а потім бувають випадки, коли хлопці не встигають навіть диплом отримати — забирають в армію”, — йдеться у повідомленні за липень.

Адвоката відпустили і склали на нього протокол за ч. 9, ст. 13.15 КоАП РФ – Зловживання свободою масової інформації.

Дружина адвоката Діана Курбедінова зазначила, що він тоді виходив зі слідчих заходів, коли його забрали силовики. Співробітники Центру з протидії екстремізму повезли його в міський відділ поліції.

“Еміль зателефонував, він виходив зі слідчих заходів. Його зустріли співробітники Центру з протидії екстремізму Роман Філатов і Руслан Шамбазов і сказали, щоб він проїхав із ними”, — розповіла вона.

Роман Філатов та Руслан Шамбазов беруть участь у багатьох адміністративних справах проти правозахисників.

Наразі проти Курбедінова складають адмінпротокол. Це буде вже третя адміністративна справа проти адвоката.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *