Новини

Суд обрав запобіжний захід ієродиякону Павлу Музичуку, який виправдовував збройну агресію рф: застава 120 тис грн

Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід ієродиякону Павлу Музичуку. Йому обрано запобіжний захід у вигляді застави на понад 120 тисяч гривень – 40 мінімальних доходів громадян – та носіння електронного браслета.

Його підозрюють у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Про це повідомляє Суспільне.

Також суд зобов’язав підозрюваного прибувати до слідчого прокурора за вимогою, повідомляти про зміну місця свого проживання та роботи, не виїжджати з Києва без дозволу слідчого прокурора або суду, утриматися від спілкування зі свідками та здати на зберігання документи, які надають право виїжджати за кордон.

Адвокати Музичука повідомили, що оскаржуватимуть рішення судді Солом’янського районного суду. Клопотатимуть про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, що 9 лютого Служба безпеки України проводила обшуки у Києво-Печерській лаврі. Пізніше в Офісі генерального прокурора повідомили, що послушнику Києво-Печерської лаври повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Слідство встановило, що підозрюваний під час листування в одному з месенджерів неодноразово робив заяви, які виправдовували чи заперечували російські дії. Відповідні висновки підтвердила судово-лінгвістична експертиза.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *