Новини

ВАКС скликав збори суддів через спроби активіста Шабуніна вплинути на суд, бо йому не подобається застосування суддею норм КПК

У Вищому антикорупційному суді скликані збори суддів, аби відреагувати на спроби активіста Віталія Шабуніна вплинути на суд, бо йому не подобається застосування суддею норм КПК.

Про це йдеться у розпорядженні голови суду Віри Михайленко, повідомляє Закон і Бізнес.

На розгляд зборів винесено питання про «реагування на випадки спроб тиску на суддів ВАКС з метою дискредитації чи впливу на безсторонність суду».

Йдеться про публікацію Шабуніна, в якому він висловлював невдоволення тим, що слідчий суддя застосував при вирішенні питання так звані правки Лозового.

«Окремі вітання ВСІМ суддям ВАКС, які неспроможні прибрати зі слідчих суддів зашквареного Ткаченка. Це, до речі, одна з ознак серйозних проблем з антикорсудом», — дорікнув суддям ВАКС активіст.

Нагадаємо, що це не перший випадок спроб тиску на суддів ВАКС з боку сумнозвісного активіста. У жовтні 2023 року Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генерального прокурора, аби дізнатися про стан розслідування кримінального провадження, зареєстрованого на підставі звернення судді ВАКС Олега Ткаченка. Тоді у ВРП  розцінили як втручання в діяльність судді ВАКС повідомлення, розміщені у телеграм-каналах «Центр протидії корупції» та «Шабунін», а правоохоронні органи закликала дати кримінально-правову кваліфікацію таким діям.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *