Новини

Чи потрібно бути сином судді у відставці, щоб Харківський окружний адмінсуд виніс ухвалу з моменту реєстрації позову за ніч?

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мельников Р.В., розглянув матеріали позовної заяви, поданої адвокатом Донець Артемом Анатолійовичем до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури , Ради адвокатів України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання визнати протиправним та скасувати рішення Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури від 30.11.2023 № XI-003/2023, яким адвоката притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською діяльністю строком на шість місяців.

Про це свідчить текст ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 29 грудня 2023 року.

Представник Артема Донця адвокат Віталій Наконечний зареєстрував позовну заяву у суді ввечері 28 грудня 2023, і суд виносить ухвалу вже 29 грудня. Зазвичай, цей строк відповідно до кодексів, складає 5 днів. Можливо, цьому є пояснення, бо мати позивача є суддею у відставці?

Нагадаємо, що Служба безпеки України ще в 2010 році встановило відеоспостереження за кабінетом судді Ольги Донець для перевірки фактів отримання неправомірної вигоди суддею. На відео було зафіксовано три епізоди отримання грошей від адвокатів, причому, одного з фігурантів було затримано разом з суддею відразу ж після передачі їй конверта.

«Донець О.В. заявила, що до неї в кабінет підкидали «сувенірні гроші», землю, мак, голки, дрібні монети, які були розсипані попід стінами всього приміщення суду. Через що вона зверталася до знахарок, ворожки і до батюшки . За рекомендацією знахарок, вона періодично приходила до них у церкву і виконувала певні обряди над цими сувенірними грошима, махала ними над документами. Але незважаючи на те, що вона молилася і виконувала відповідні обряди, гроші і далі продовжували з’являтися в справах, які їй передавали у виробництво. Одна і з знахарок говорила їй, що їй приносять «мертві гроші» і хтось має проти неї «мертві» наміри. Гроші, які їй демонстрували на відеозаписах, є сувенірними, вона розмахувала саме сувенірними грошима», – йдеться в постанові про закриття кримінальної справи.

І хоч справу тодішня прокуратура закрила, вже наступного року після її закриття суддя подає у відставку, і продовжує утримуватись державою і до сьогодні. Очевидно, що напрацьовані контакти також працюють і до сьогодні.

Редакція і надалі слідуватиме за цією справою 520/38196/23 та інформуватиме юридичне товариство про перебіг її розгляду.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *