Новини

Захист Порошенка отримав доступ до матеріалів “вугільної справи”: слідство завершене

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо п’ятого президента, а нині народного депутата України Петра Порошенка, підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Про це повідомляють джерела у правоохоронних органах.

Слідство відкрило стороні захисту доступ до матеріалів досудового розслідування, далі обвинувальний акт стосовно Петра Порошенка буде скеровано до суду. Після цього у нього зміниться статус на обвинуваченого.

Нагадаємо, підозру Петру Порошенку 20 грудня 2021 року підписав виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко. Згідно з текстом підозри, Петро Порошенко начебто проводив підривну діяльність проти України у 2014-2015 роках. У спільники йому слідство записало народного депутата від ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина і бізнесмена Сергія Кузяру. Усі вони, за версією слідства, організували купівлю вугілля на державних шахтах Донецької і Луганської областях, у той час, коли ці підприємства фактично перебували під контролем російських найманців та терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *