Новини

Дружина голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігнатова під час війни придбала квартиру в Естонії

Дружина голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Романа Ігнатова, який має російське громадянство, вже під час повномасштабної війни придбала квартиру в Естонії.

Про це йдеться в щорічній декларації за 2022 рік, яку оприлюднена на сайті НАЗК, повідомляє ЗіБ.

Наталя Ігнатова оформила власність на квартиру площею 61 м2 в Естонії влітку 2022 року. Її вартість, що вказана у декларації, — 197 тис. грн. або 4800 євро — викликає сумнів у достовірності. Також, згідно з декларацією, перед війною Роман Ігнатов придбав китайський позашляховик HAVAL за 1,2 млн грн.

Крім того, за даними ЗМІ, Н. Ігнатова у 2021 році відвідувала рф, а друга «цивільна» дружина – з першої він офіційно не розлучався — Тетяна Александрова — також постійно відвідує рф, де проживає її офіційний чоловік, Володимир Александров, який залишив Україну за кілька днів до російського вторгнення.

Нагадаємо, що у грудні минулого року ВККС отримала листи від СЗР та СБУ про те, що Р. Ігнатов має російське громадянство. Згодом, у ВРП офіційно підтвердили надходження листа від слідчого ДБР, в якому, серед іншого, зазначено, що «під час спеціального оброблення інформації з відкритих джерел отримано відомості стосовно особи, чиї установчі дані співпадають з установчими даними громадянина України Ігнатова Р.М. про його російське громадянство.

Відомо, що Р. Ігнатов з 1.09.1991 навчався в Саратовській державній академії права, а у 1995—1996 рр. працював у Прокуратурі м.Петрозаводська (Карелія, рф). А згідно з законодавством рф особа, яка проживала на території рсфср на момент ухвалення закону про громадянство (06.02.1992), набувала їх громадянство автоматично. Аби уникнути цього, слід було впродовж року офіційно заявити про своє небажання перебувати в громадянстві рф за відповідною процедурою.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *