Новини

СБУ відреагувала на інформацію про стеження за журналістами Bihus.Info: слідкували за клієнтами дилерів, через яких наркотичні речовини постачалися іншим громадянам

За наявною у СБУ оперативною інформацією, серед клієнтів дилерів, через яких наркотичні речовини постачалися іншим громадянам, виявилися також, на жаль, окремі співробітники «Bihus.Info». Зокрема, одна з операторів, яка фігурувала у кримінальному провадженні щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Про це повідомляє СБУ.

Водночас Службою безпеки України відкрито кримінальне провадження згідно зі ст. 359 Кримінального кодексу України – незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Проводяться відповідні процесуальні дії.

Відомство повідомило також, що керівництвом прийнято відповідні кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності та оптимізовано напрями його роботи.

Нагадаємо, раніше у Bihus.Info заявили, що за журналістами стежив Департамент захисту національної державності СБУ, і зазначили, що в операції брали участь понад 30 людей, а ідентифікувати їх вдалося завдяки відео з камер у готелі, де проходив корпоратив редакції.

Журналісти повідомили, що СБУ не відповіла їм, чи була ухвала суду на встановлення прихованої техніки, і як матеріали прослуховування та прихована зйомка стали публічними.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *