Новини

Суддя Князєв з СІЗО перерахував 175 тис грн мамі, 340 тис грн дружині на утримання дітей і 550 тис грн на ЗСУ

Колишній глава Верховного Суду Всеволод Князєв перебуваючи в слідчому ізоляторі перерахував 175 тис. гривень своїй мамі, 340 тис. гривень дружині на утримання дітей і 550 тис. гривень на Збройні сили України.

Про це повідомляють УН.

Перебуваючи в ув’язненні, колишній голова Верховного суду Всеволод Князєв отримав понад 1,8 мільйона гривень як суддівську винагороду, виконуючи обов’язки судді Верховного суду.

У ході судового засідання було повідомлено, що суддя Верховного суду Всеволод Князєв отримує суддівську винагороду відповідно до положень Закону “Про судоустрій та статус суддів” без будь-яких доплат до його посадового окладу.

Щомісячна оплата суддівської винагороди Всеволода Князєва формується на основі його посадового окладу у розмірі 197 063 гривні.

За заявою судді частину його суддівської винагороди у розмірі 341 тис. гривень було перераховано дружині на утримання дітей. 175 711 гривень було перераховано його непрацездатній матері. Майже 550 тис. гривень було перераховано на потреби Збройних сил України як благодійні внески.

На картковий рахунок Князєва було перераховано 445 165 гривень.

Також у Верховному Суду повідомили, що наразі Вища рада правосуддя не ухвалювала рішення про тимчасове відсторонення судді Князєва від здійснення правосуддя.

Нагадаємо, 6 лютого ВРП планує розглянути питання відсторонення судді від здійснення правосуддя.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *