Новини

Прокуратура змінила кваліфікацію у проваджені підривнику гранат на Закарпатті – ч. 3 ст. 258 КК

Дії депутата Керецьківської сільської ради, які підірвав на засіданні три гранати, надалі розслідуватимуть як терористичний акт, що призвів до загибелі людей за ч. 3 статті 258 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Прокурори змінили кваліфікацію провадження і заявили про зміну раніше повідомленої підозри. Як повідомила Закарпатська обласна прокуратура, максимальне покарання за цією статтею, що може загрожувати особі у разі доведення провини – довічне позбавлення волі.

«До цього чоловіка підозрювали у скоєнні терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків за ч. 2 ст. 258 КК України. Підставою змінити кваліфікацію на більш тяжку частину статті Кримінального кодексу України стала смерть двох потерпілих унаслідок теракту – депутатів Керецьківської сільської ради», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відомство посилається на отримані правоохоронцями висновки судово-медичної експертизи стосовно першого загиблого. Вони підтверджують, зокрема, що до летальних наслідків призвела отримана вибухова політравма.

Результати судово-медичної експертизи щодо другого загиблого очікуються.

За інформацією прокуратури, сам підривник станом на сьогодні все ще перебуває у медзакладі під цілодобовим наглядом, адже до нього застосовано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Розслідування кримінального правопорушення триває.

Нагадуємо, що у грудні 2023 року на Закарпатті депутат сільської ради під час засідання сесії Керецьківської сільської ради підірвав гранати. Внаслідок вибуху травми різного ступеня отримали 26 людей, з них семеро були у важкому стані, серед них – сам депутат-підривник. Двоє важкопоранених померли.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *