Новини

Адвокатська спільнота продовжує нести втрати через повномасштабне вторгнення: Опікунська рада НААУ спрямувала благодійну допомогу

Відбулось засідання Опікунської ради НААУ з розподілу благодійної допомоги, яка надійшла від міжнародних партнерів. Було розглянуто 17 заяв від постраждалих колег, що опинились у скрутному становищі через війну.

Відповідні рішення прийняті 30 січня 2024 року, повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

На жаль, адвокатська спільнота продовжує нести втрати через повномасштабне вторгнення рф в Україну. У грудні минулого року при виконані бойових завдань загинув адвокат з Дніпропетровщини. Члени Опікунської ради НААУ підтримали родину колеги та надали його рідним 50 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Було вирішено спрямувати благодійну допомогу трьом адвокатам – з Донеччини, Київщини та Волині, які отримали тяжкі поранення в зоні бойових дій та проходять дороговартісне лікування.

Матеріальну підтримку отримали також двоє адвокатів з Одеської та Донецької областей, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для їх придбання.

Крім того, Опікунська рада НААУ підтримала ще троє адвокатів – з Херсона, Маріуполя та Бахмута. Їхнє житло повністю зруйновано внаслідок воєнних дій і не придатне до життя.

Решту заяв було відхилено через невідповідність критеріям першочерговості, затверджених Опікунської радою НААУ.

Нагадаємо, на офіційному сайті НААУ оприлюднено четвертий Звіт про міжнародну благодійну допомогу українським адвокатам, який охоплює період від початку повномасштабної агресії рф до 15 серпня 2023 року.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *