Новини

Колишній суддя та судовий активіст, а нині експерт Міноборони Михайло Жернаков повідомив, що хворий з дитинства

Голова правління «Фундації DEJURE» Михайло Жернаков зізнався журналістам, що з дитинства хворіє.

Про це повідомляє ЗіБ.

Журналісти «ДТ» поцікавилися у Жернакова, чи справді він має довідки з лікарні про те, що не може служити в армії. На що судовий активіст відповів, що довідок у нього є декілька, як і висновків військово-лікарської комісії, яка вказала, що він «обмежено придатний до військової служби» і це пов’язано з хворобою, яка у нього з дитинства.

Як повідомляв «ЗіБ», раніше було встановлено, що він переховувався від служби через плоскостопість. Наприкінці минулого року був оголошений у розшук через неявку за повісткою, був затриманий та доставлений до ТЦК Шевченківського району м.Києва.

За ухилення від мобілізації, скоєне в особливий період, Жернакова було оштрафовано за адміністративну провину, передбачену ч.2 ст.2101 – «Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію» – КоАП на 5300 грн.

За результатами проходження ВЛК Жернакова було визнано повністю придатним до військової служби. Раніше встановлений діагноз про плоскостопість було спростовано, а попередній висновок визнано таким, що ґрунтується на недостовірній інформації.

Після затримання він влаштувався у філію школи економіки на 0,75 ставки, що дає змогу переховуватися від служби на підставі наявності наукового ступеня.

Нагадаємо, Михайла Жернакова у лютому 2012 року було призначено суддею Вінницького ОАС указом В.Януковича. Потім пішов з посади та перейшов до орбіти Віталія Шабуніна, який проходить у справах про самовільне залишення частини та фальсифікацію документів про відрядження до служби у НАЗК.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *