Новини

Суд зупинив розгляд справи щодо вбивства журналіста Шеремета, фігуранти пішли на військову службу: адвокат Круговий

Шевченківський райсуд Києва зупинив розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, фігурантами якої є Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь, у зв’язку з проходженням Антоненком і Дугарь військової служби.

Про це заявив адвокат Дмитро Круговий, повідомляє Укрінформ.

“Яна і Андрій – вони військовослужбовці. Зокрема, Яна була призвана за мобілізацією у 2022 році. Яна і Андрій проходять військову службу, вони задіяні до виконання завдань безпосередньо в районі ведення бойових дій і у зв’язку з тим, що вони не завжди мають можливість прибувати на судові засідання, саме тому було заявлено клопотання (захистом – ред.) про зупинення судового провадження. І сьогодні судом було задоволено (це – ред.) клопотання одного із захисників, Дениса Ломанова, про зупинення (розгляду цієї справи – ред.)”, – зазначив він.

Окремо правник пояснив, що у 2022 році упродовж довгого часу той склад суду, який раніше розглядав цю справу, не зміг продовжувати здійснювати правосуддя.

“Хтось із присяжних поїхав за кордон. Один з присяжних був мобілізований. І у зв’язку з тим, що склад суду змінили, то у нас справа почала слухатися з самого початку. І вже 2024 рік, і ми так і не дійшли до стадії, взагалі не почали навіть”, – заявив адвокат.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *