Новини

Колишній міністр оборони Олексій Резніков поновив право на заняття адвокатською діяльністю

Право на заняття адвокатською діяльністю колишнього міністра оборони України Олексія Резнікова поновлено згідно з п.1 ч.4 ст.31 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» з 16 січня на підставі його заяви.

Відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України, повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

Нагадаємо, О.Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року одразу після призначення на посаду Віце-прем‘єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (постанова ВР від 04.03.2020 № 516-IX «Про формування складу Кабінету Міністрів України»).

3 листопада 2021 року Верховна Рада України звільнила його з посади віцепрем’єра, а  на наступний день призначила на посаду Міністра оборони України (постанова від 04.11.2021 №1857-IX). 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку О.Резнікова з цієї посади.

О.Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи у Кабінеті Міністрів він працював у юридичних фірмах і адвокатських об’єдненнях. З 2008 року також був депутатом Київської міської ради, заступником міського голови — секретарем Київської міської ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації.

У квітні 2014 року на позачерговому З’їзді адвокатів України в Одесі О.Резнікова було обрано одним із трьох членів Вищої ради юстиції за квотою адвокатури.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *