Новини

Адвокати повідомляють про порушення прав і гарантій правоохоронними органами: щотижня дві скарги

Протягом 2023 року до Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Національної асоціації адвокатів України надійшло 98 скарг на порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності.

Такі дані містить звіт Комітету за 2023 рік, повідомляє НААУ.

У рамках розгляду цих скарг Комітетом було надіслано 78 листів, з яких 45 адресовані правоохоронним органам з вимогами припинити порушення прав адвокатів, а щодо порушників провести службові розслідування та притягти до дисциплінарної відповідальності.

Крім розгляду звернень, Комітет також вживав заходів оперативного реагування на порушення професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності, зокрема під час проведення обшуків у адвокатів. Так, згідно зі звітом, протягом року члени комітету взяли участь у 137 слідчих діях. Документ містить опис найбільш резонансних порушень прав і професійних гарантій.

У той же час, згідно з офіційною статистикою Офісу Генерального прокурора за поданою інформацією про злочини проти адвокатів було відкрито 100 кримінальних проваджень. Утім жодне не було передане до суду з обвинувальним актом, жодній особі не було оголошено про підозру.

Зі звітом Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності за 2023 рік можна ознайомитися за посиланням.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *