Новини

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі запобіжний захід голові Мукачівської райради Михайлу Ланьо

Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу захисника на ухвалу слідчого судді ВАКС від 27.06.2024 року про застосування до посадовця Мукачівської районної ради Михайла Ланьо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 30 млн грн.

Про це повідомляє АП ВАКС.

За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

За даними слідства, підозрюваний разом із іншими особами, внаслідок зловживання службовим становищем, продали за заниженою вартістю земельну ділянку комунальної власності площею понад 3 га за ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Справа №991/5502/24

Нагадаємо, 27 червня, слідчий суддя Вищого антикорупційного застосував до керівника Мукачівської районної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 30 млн грн.

У разі внесення застави, на підозрюваного будуть покладені процесуальні обов’язки:

 ⁃ прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; ⁃ не залишати межі Мукачева без дозволу детектива, прокурора та суду; ⁃ повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи; ⁃ утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; ⁃ здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; ⁃ носити електронний засіб контролю.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *