Новини

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Шуфричу до 4 листопада

Народному депутату України Нестору Шуфричу, якого звинувачують у державній зраді, 6 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 листопада 2024 року.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час засідання прокурори клопотали про продовження запобіжного у вигляді тримання під вартою. За словами сторони обвинувачення, є ризики переховування, спотворення доказів та впливу на свідків.

Сам Шуфрич скаржився на погане самопочуття, казав, що йому тяжко сидіти після операції, тому стояв під час засідання. До нього викликали швидку, згодом політик втратив свідомість.

Адвокат Шуфрича Дмитро Савицький розповів, що сторона захисту подаватиме апеляцію. Він заявив, що відбулося проголошення “незаконного судового рішення незаконним складом суду”, оскільки, за словами Савицького, рішення про продовження запобіжного заходу відповідно до вимог КПК мав приймати лише той суд, який був визначений для проведення підготовчого судового засідання. За словами адвоката, сторона захисту заявила клопотання про розгляд кримінального провадження у складі судової колегії і подала відповідне клопотання до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

“Сторона обвинувачення в незаконний спосіб, користуючись незаконною правовою процедурою, застосовуючи 199 статтю частини 6, звернулися до цього ж суду, до слідчого судді, щоб вирішити питання про продовження запобіжного заходу,не викликаючи таке ж аналогічне клопотання, яке було подано в межах процедури підготовчого судового засідання”, — заявив Савицький.

Коментуючи погане самопочуття Шуфрича на засіданні, адвокат розповів, що зараз його повезли в заклад надання медичної допомоги, де він проходить реабілітацію після операції. Там під конвоєм він перебуває в спеціально обладнаній палаті.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *