Новини

Суддя Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, який вийшов з СІЗО, повернувся у суддівське крісло

Суддя Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, якого разом з колегами гучно затримано під час отримання неправомірної вигоди, повернувся до здійснення правосуддя.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Нагадаємо, що 29 листопада 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та детективи НАБУ взяли “на гарячому” одразу 4 суддів Київського апеляційного суду: Юрія Сливу, Ігоря Паленика, В’ячеслава Дзюбіна і Віктора Глиняного.

Слідчі з’ясували, що за неправомірну вигоду у 35 тисяч доларів судді мали скасувати арешт майна на два літаки у справі колишнього керівника “Мотор-Січі” В’ячеслава Богуслаєва.

“Дійсно, що я вам сказав, дійсно, триває досудове розслідування справи, там, де мені повідомлено про підозру”, — заявляв Глиняний.

Проте зараз суддя уже повернуся до роботи та сам судить підозрюваних. Виявилось, що Віктора Глиняного після того, як детективи знайшли у нього його частину неправомірної вигоди — понад 8 тисяч доларів, взяли під варту. Та вже за 10 днів суддю відпустили. За нього внесли 5 млн гривень застави, гроші надійшли на рахунок Вищого антикорупційного суду.

Хто сплатив таку суму — невідомо. Водночас офіційна зарплата Глиняного у Київському апеляційному суді не перевищує трьох мільйонів гривень на рік. Ще 234 тисячі гривень він отримує як пенсіонер.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *