Новини

Завершено досудове розслідування щодо адвоката Пашкевич, яка за 7,5 тис доларів обіцяла домовитись з правоохоронцями

Працівники ДБР за сприяння СБУ завершили досудове розслідування щодо адвоката з Рівного, яка вимагала неправомірну вигоду у сумі 7,5 тис. доларів США від громадянина. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Громадянин звернувся до неї за юридичною допомогою для своєї доньки. Вона була фігуранткою у справі щодо несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем за ч. 3 ст. 361 КК України і їй могло загрожувати до 8 років в’язниці. Ця справа перебуває на етапі досудового розслідування.

Окрім юридичної консультації адвокатеса за 7,5 тис. доларів США пообіцяла поспілкуватися з «потрібними» людьми та посприяти у закритті справи, без доведення її до суду.

Жінка встигла отримати половину неправомірної вигоди, а згодом перестала виходити на зв’язок.

Наразі адвокатеса обвинувачується у закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище та шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.

Нагадаємо, міський суд Рівного обрав для Ірини Пашкевич запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Їй повідомлено про підозру у закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, та шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *