Новини

Це я його збив? Як я міг його збити? – на засіданні ВРП оприлюднили запис із місця ДТП за участі судді Тандира

На засіданні Вищої ради правосуддя продемонстрували відео з місця смертельного ДТП за участі судді Олексія Тандира.

Відповідно до оприлюднених записів саме Тандир був за кермом авто, а не на пасажирському місці сидінні, як зазначалось на одному судовому засіданні. При виході з автомобіля Тандир запитує: “Це я його збив?”, “Як я міг його збити?” Пізніше на відео, коли суддю прямо спитали, чи він водій, той відповів: “Я не знаю”. Вже надалі Тандир постійно стверджував, що був пасажиром. Спершу суддя не заперечував, що він пʼяний. А вже коли поліціянтка сказала, що бачить ознаки алкогольного спʼяніння, і що від нього є запах “перегару”, Тандир двічі повторив: “Я знаю”.

Суддя весь час ухилявся від відповідей, не повідомляв де працює та стверджував, що поліціянти упереджені. Також він відмовлявся говорити й проходити алкотестер, доки на ньому наручники: “Як я можу щось говорити, якщо я в кайданках стою?” Також Тандир відповів, що в нього робота “краще, ніж держслужба”.

Після ознайомлення з матеріалами справи, Вища рада правосуддя вирішила призупинити розгляд скарги до 24 квітня. А тим часом сам Тандир продовжує отримувати суддівську винагороду і навіть виявив бажання стати заступником командира роти у Ніжинській ТРО, щоб вийти з-під варти.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *