Новини

Невизначеність щодо економічного бронювання варто усунути якнайшвидше, аби бізнес міг підлаштуватися до нових умов: голова Комітету НААУ

Концепція економічного бронювання військовозобов’язаних працівників українськими підприємствами, яку мають утілити у проекті Закону №10449 про посилення мобілізації, покликана збільшити надходження коштів для потреб армії. Чого від неї чекати?

Про саму концепцію та нюанси бронювання видання «ФОКУС» запитало у голови Комітету НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації Андрія Шабельнікова.

Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

«Ми в комітеті постійно обговорюємо з представниками українського бізнесу дані пропозиції з економічного бронювання, зауважив він. – І аби відповісти на питання щодо того, як прописати закон з тим, щоб уникнути протиріч, можу сказати вам наступне. Попри те, чи буде підвищена відсоткова ставка, приміром, до 3%, як пропонувалося, чи буде введена плата у розмірі 20 тисяч гривень за працівника, це в будь-якому разі краще, ніж невизначеність».

І таку невизначеність, на думку А.Шабельнікова, варто усунути якнайшвидше, аби бізнес міг підлаштуватися до нових умов. «Звісно, бажано виходити з того, наскільки реально тому чи іншому підприємству сплачувати певну суму. Дані виплати потребують перегляд бюджету підприємства, тому бажано закріпити ці норми на законодавчому рівні якомога швидше», – вважає він.

Повністю статтю «Бронювання в обмін на гроші. Як будуть давати відстрочку військовозобов`язаним» можна переглянути за посиланням.

Аби першими отримувати новини, підпишіться на телеграм-канал ADVOKAT POST.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *